Tuesday, June 7, 2016

Gegevens versleuteling

Het leven van de Information Security Officer ging deze week over versleutelde uitwisseling van gegevens over het web via https.

Vorige maand deed RTL verslag van het feit dat verschillende gemeenten privacy-gevoelige data, zoals BSN gegevens onversleuteld via het web uitwisselden. Dit is in strijd met de De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), die begin dit jaar verscherpt werd.

Jij bent natuurlijk ook zuinig op je privé gegevens en om je te helpen jouw gegevens privé te houden, laten de meeste moderne webbrowsers duidelijk zien, dat je te maken hebt met een website die de uitwisseling van gegevens goed versleuteld. Je herkent het in o.a. GoogleChrome aan het hangslotje. Je kunt in de adresbalk klikken op dit hangslotje om meer informatie over de website en de wijze van versleuteling op te vragen.


Wanneer je een website bezoekt, waarvop je inlogt, bijvoorbeeld Facebook, controleer dan altijd, of je dit via een versleutelde verbinding doet.

Bezoek ook de Information Security campagne op N=Info!

Mocht je nog andere vragen hebben dan mag je mij altijd een mailtje sturen, als je een security incident ziet kun je deze melden bij Support, zodat ik daar actie op kan ondernemen indien nodig.

Robert van Geenen | Information Security Officer

No comments:

Post a Comment