Wednesday, March 30, 2016

Beleid data lekken verscherpt

Het leven als information security officer van Naturalis ging deze week over een onderzoeker waarvan de harde schijf gestolen was. 

Het had zomaar bij Naturalis kunnen gebeuren. Door de nieuwe wetgeving voor het melden van datalekken kwam vorige week in het nieuws dat een niet versleutelde externe harde schijf met patiëntengegevens van een onderzoeker van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis uit zijn auto is gestolen

Bij Naturalis hebben wij geen patiëntgegevens maar wel onderzoekers die gebruik maken van externe harde schijven. Ook de onderzoeksresutaten van onze onderzoekers willen we niet vroegtijdig publiek maken of verloren laten gaan. 

Sla daarom je data veilig op in Google Drive. Hier staat het veilig en je kunt er toch makkelijk overal bij, ook wanneer je even geen internet verbinding hebt.

Mocht je nog andere vragen hebben dan mag je mij altijd een mailtje sturen, als je een security incident ziet kun je deze in de self service desk vastleggen zodat ik daar actie op kan ondernemen indien nodig.

Robert van Geenen | Information Security Officer

No comments:

Post a Comment