Tuesday, February 16, 2016

Naturalis Bay

Het leven van de Information Security officer ging vandaag over downloaden.

We zijn trots op het nieuwe netwerk waarop we een hoge download snelheid hebben, zie het bericht op N=Share. Fijn om te zien dat er ook collega’s zijn die dat kunnen waarderen. Om te voorkomen dat er misvattingen zijn over het gebruiken van deze downloadsnelheid geef ik je graag nog de volgende drie tips mee zodat we geen Pirate Bay problemen krijgen.

1) Downloaden uit illegale bron is sinds de uitspraak van het Europese Hof van Justitie (HvJ) van 10 april 2014 niet langer toegestaan. Het uploaden (verspreiden) van auteursrechtelijk beschermd materiaal was al verboden. Naturalis heeft in haar beleid opgenomen dat wij geen illegale software gebruiken. Zorg dat je alleen legale software en andere bestanden downloadt van betrouwbare locaties / bronnen. Wanneer je behoefte hebt aan een applicatie op je door Naturalis beheerde apparaat, kun je dit met toestemming van je leidinggevende aanvragen bij ICT Support.

2) Als je programma’s downloadt bestaat de kans dat je virussen of spyware binnenhaalt. Let er op dat je niet aanvinkt dat je ook andere programma’s downloadt en gebruik een goed anti virus programma. Op de Naturalis computers zorgt de ICT afdeling voor een goed anti virus programma.

3) Als je downloadt voor privé doeleinden dan moet dit in lijn zijn met ons beleid voor prive gebruik van onze computers en dien je ervoor te zorgen dat het medium waar je het op zet (zoals een externe harde schijf) niet besmet is waardoor onze netwerk besmet raakt met malware.

Mocht je nog andere vragen hebben dan mag je mij altijd een mailtje sturen, als je een security incident ziet kun je deze in de self service desk vastleggen zodat ik daar actie op kan ondernemen indien nodig.

Robert van Geenen | Information Security Officer

No comments:

Post a Comment