Monday, February 1, 2016

En het meest gebruikte wachtwoord is...

Het leven van de Information Security officer ging vandaag over wachtwoorden. 

Niet alleen de top 2000 is aan het einde van 2015 samengesteld, ook de lijst met de Top 25 slechtste wachtwoorden samengesteld. De winnaar is het wachtwoord “123456” gevolgd door het wachtwoord password. Gelukkig hebben wij bij Naturalis ingesteld dat wachtwoorden moeilijker te raden zijn dan dit.

Het gebruik van je account wordt een flink stuk veiliger met het instellen van 2-step verification. Klik op de link om meer te weten te komen. Mocht je nog andere vragen hebben dan mag je mij altijd een mailtje sturen, als je een security incident ziet kun je deze in de self service desk vastleggen zodat ik daar actie op kan ondernemen indien nodig.


Robert van Geenen | Information Security Officer
Displaying image001.png

2 comments:

  1. Eigenlijk de belangrijkste vraag is nu: Raad je ons aan om een password manager te gebruiken (zo ja, welke), of gewoon een memostickertje onder het toetsenbord?

    ReplyDelete
  2. Een memostickertje onder je toetsenbord is in geen enkele situatie een bruikbaar advies, tenzij je een eigen "honeypot" probeert te promoten.

    Ikzelf en velen met mij, gebruiken al jarenlang KeePass als "Password Vault". Het is een Open Source project en beschikbaar voor zo'n beetje alle OS'sen. Je mag het kostenloos installeren en gebruiken. http://sourceforge.net/projects/keepass/

    ReplyDelete